Institutul pentru Politici Publice susține punctul de vedere conform căruia la conducerea DNA trebuie desemnat un procuror cu experiență în dosare importante din domeniul anticorupției, se arata intr-un comunicat al IPP remis HotNews.ro. "Față de fenomenul de amploare al corupției din România numai un procuror cu experiență dovedită poate conduce investigațiile necesare în dosare, România nefiind dispusă să experimenteze alt fel de procurori în fruntea DNA", sustin reprezentantii Institutului.

In comunicatul IPP se mai arata ca "În ceea ce privește renominalizarea domnului Tiberiu Nițu în funcția de procuror general, IPP dezaprobă că un procuror respins de corpul de magistrați prin structura lor de reprezentare, CSM, a putut să fie renominalizat. Ne-am exprima surprinderea ca Președintele Traian Băsescu să aprobe numirea domnului Tiberiu Nițu după ce deja a respins această propunere."

Reprezentantii IPP concluzioneaza ca "În contextul în care liderii politici din România dar și de la Bruxelles vorbesc obsesiv despre independența justiției, asistăm din păcate la un spectacol degradant de negocieri tip troc."