Peste 150 de invatatori din 20 de scoli din zona de sud a judetului Vaslui au dat in judecata, miercuri, primariile si unitatile de invatamant unde isi desfasoara activitatea, solicitand in instanta plata orelor de sport efectuate in cursul anului scolar trecut, informeaza Mediafax.

Un numar de 20 de primarii si unitati de invatamant vasluiene din zona de sud a judetului au fost chemate in instanta, la Tribunalul Vaslui, de peste 150 de invatatori care isi desfasoara activitatea in scolile respective.

In cererile de chemare in judecata formulate de Uniunea Sindicala "Didactica" Vaslui, invatatorii solicita plata celor aproximativ 70 de ore de educatie fizica efectuate in cursul anului scolar 2011-2012 si care nu au fost platite de catre unitatile de invatamant.

"Aceasta actiune in instanta vine dupa ce la inceputul acestui an alti peste 200 de invatatori din zona municipiului Vaslui, aflati intr-o situatie similara, au castigat procesele intentate scolilor unde isi desfasoara activitatea. Cu exceptia a doua unitati de invatamant, celelalte 30 de scoli care au pierdut procesele au pus deja in aplicare hotararile judecatoresti, achitand drepturile banesti pentru orele de sport efectuate si neremunerate", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, presedintele Uniunii Sindicale "Didactica" Vaslui, Sorin Tiplea.

In cazul in care vor castiga, cei peste 150 de invatatori vor avea de primit retroactiv echivalentul unui salariu, respectiv 700 de lei.