UPDATE Ora 17:00 Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) s-a incheiat, dupa mai bine de o ora si jumatate. Pe agenda sedintei de miercuri a CSAT s-a aflat stadiul aderarii Romaniei la spatiul Schengen si al demersurilor politico-diplomatice.

UPDATE Ora 14:30 Premierul Victor Ponta a ajuns cu o jumatate de ora mai devreme la Palatul Cotroceni, unde are o discutie cu presedintele Traian Basescu, inaintea reuniunii Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), programata la ora 15:00, potrivit Romania TV.

Pe ordinea de zi figureaza stadiul aderarii Romaniei la spatiul Schengen si al demersurilor politico-diplomatice. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, pe agenda sedintei mai sunt: metodologia de comunicare si actiune pentru institutiile si autoritatile cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani aflati in afara teritoriului Romaniei si amenintarile cibernetice la adresa Romaniei si securitatea sistemelor informatice de interes national.

De asemenea, in sedinta de miercuri se va mai discuta si despre Raportul Consiliului Suprem de Aparare a tarii privind activitatea desfasurata in anul 2012 si stadiul indeplinirii hotararilor adoptate de catre CSAT in anul 2012. In timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

Ultima sedinta CSAT a avut loc in data de 5 februarie.