Curtea de Apel Bucuresti a decis luni ca fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, s-a aflat in stare de incompatibilitate, scrie Agerpres. Instanta a respins ca neintemeiata actiunea introdusa de Eduard Hellvig, prin care acesta contesta raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate in noiembrie 2012, in urma caruia a fost declarat in stare de incompatibilitate. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata cu recurs.

ANI a anuntat in noiembrie 2012 ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre ministrii Eduard Raul Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop si de catre secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache. Eduard Hellvig a fost gasit incompatibil intrucat pe langa functia ministeriala a fost si director la o firma, angajat ca cercetator in stiinte politice in alta societate si a mai incasat salariu de la o banca de celule stem, potrivit Agentiei.

Dupa anuntul ANI, Eduard Hellvig a declarat ca in cazul in care se va demonstra suspiciunea de incompatibilitate nu va mai fi niciodata ministru, insa in caz contrar asteapta demisiile celor care l-au acuzat: "Este vorba de suspiciune de incompatibilitate, asa cum am primit adresa de la ANI. In momentul in care voi avea o decizie definitiva de la justitie, daca se va demonstra ca am fost incompatibil, eu, Eduard Hellvig, niciodata nu voi mai fi ministru in Romania, asta garantez", a spus Hellvig, citat de Mediafax.

Citeste si: