Victor Ponta a criticat luni seara, la Romania TV, comunicatul in care Asociatia Magistratilor din Romania cerea sa se continue procesul de selectie a sefilor Parchetului General si DNA, declansat in 17 septembrie 2012, si nu numirea acestora dupa discutii intre premier, CSM si presedinte, vorbind despre "fariseism".

"Fariseismul e pe primul loc. Cei de la AMR au sustinut tot timpul ca procurorii nu sunt magistrati si nu au ce cauta in Consiliul Superior al Magistraturii si criticau procedura doamnei Pivniceru. Acum, procedura e foarte buna", a spus Ponta, intrebat de moderatori cum comenteaza acuzatiile AMR.

Asociatia Magistratilor din Romania a cerut luni presedintelui si premierului sa revina asupra "declaratiilor de intentie" privind numirea sefilor PICCJ si DNA, intrucat "orice implicare politica a justitiei, fundamentata pe intelegeri meschine", va afecta Romania pe plan intern si international.

Asociatia considera, intr-un comunicat, ca afirmatiile apartinand, pe de o parte, premierului, iar pe de alta parte, presedintelui Romaniei, "lasa sa se inteleaga faptul ca, pentru ocuparea acestor functii, nu va fi continuata procedura declansata - absolut legal - la data de 17 septembrie 2012 de ministrul de justitie din acel moment, si nici nu va fi utilizat un alt proces, deschis si transparent, prin care persoanele ce urmeaza a fi numite la conducerea Ministerului Public si a DNA sa fie alese dintr-un numar suficient de mare de candidati, de o inalta calitate profesionala - asa cum s-a retinut si in Recomandarile formulate de Comisia Europeana in ultimul Raport privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, din 30.01.2013".

"Am explicat si doamnelor judecatoare de la AMR si opiniei publice ca am incercat prima oara cu o procedura ad-hoc care a esuat, si nu din vina doamnei Pivniceru", a mai spus Victor Ponta.