Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a pledat, sambata, pentru o "reforma a bunului simt" in domeniul invatamantului. "Sa facem aceasta evaluare, sa vedem ce a fost de bun simt in educatie, ce a mai ramas din acest bun simt, iar ce am pierdut sa recuperam pana nu e prea tarziu", a declarat Remus Pricopie.

Prezent la ceremonia de aniversare a 50 de ani de existenta a Colegiului National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, Remus Pricopie a declarat: "Atunci cand aniversam ceva este un moment de evaluare, ne uitam la ce am facut bine, la ce nu am facut bine si am uitat sa facem, si la ce am facut mai putin bine. Eu cred ca acum, cand evaluam ce s-a intamplat la acest liceu in ultimii 50 de ani, cred ca putem sa tragem niste concluzii si cred ca cea mai buna reforma a educatiei este reforma bunului simt. Sa facem aceasta evaluare, sa vedem ce a fost de bun simt in educatie, ce a mai ramas din acest bun simt, iar ce am pierdut sa recuperam pana nu e prea tarziu".

La ceremonie au mai participat reprezentantii autoritatilor locale si judetene, ierarhii episcopiilor ortodoxe si greco-catolice, numerosi fosti elevi ai liceului care acum locuiesc in strainatate si in tara.