Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, sambata, ca are nevoie de sprijinul social-democratilor pentru realizarea celui mai mare proiect al Moldovei, respectiv autostrada Iasi-Targu Mures, adaugand ca face un apel la PSD "sa puna Moldova pe harta infrastructurii", transmite Mediafax.

Relu Fenechiu, totodata liderul PNL Iasi, a asistat, timp de o jumatate de ora, in calitate de invitat, la Conferinta judeteana a PSD Iasi, el afirmand in fata delegatilor social-democrati ca are nevoie de sprijinul PSD pentru cel mai mare proiect al Moldovei, respectiv autostrada Iasi-Targu Mures.

"Avem nevoie de proiecte pentru Moldova. Am nevoie de sprijin pentru cel mai mare proiect, unirea Moldovei cu Europa. Autostrada trebuie sa reprezinte o prioritate a Guvernului. Stiu ca sunt multe prioritati, ca sunt bani putini, dar e important ca pe lista prioritatilor, acest proiect sa fie cat mai in fata. Daca nu vom reusi, nu vom putea raspunde in fata celor care ne-au dat votul masiv la alegerile de anul trecut. Fac un apel catre PSD sa punem Moldova pe harta infrastructurii", a spus Relu Fenechiu.

Atat Dan Sova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, cat si vicepremierul Liviu Dragnea, ambii prezenti la reuniunea PSD Iasi, nu au facut ulterior nicio referire in discursurile lor la afirmatiile ministrului liberal al Transporturilor.

La randul sau, Gheorghe Nichita, liderul PSD Iasi, a spus ca Iasiul nu trebuie sa fie "egoist" in raport cu celelalte judete ale Moldovei, precizand ca "daca se va ridica Neamtul, Bacaul sau Suceava, atunci intreaga Moldova se va ridica".

"In 2001, bacauanul Viorel Hrebenciuc venea la o conferinta judeteana a PSD Iasi si ne spunea ᅡVoi sunteti capitala culturala, noi suntem capitala economicaᅡ. Ani de zile a fost o lupta artificiala in Moldova. Iasiul nu trebuie recunoscut fortat drept capitala regionala. Va fi, indiferent de ceea ce cred unii sau altii", a afirmat Gheorghe Nichita.

Sambata, Gheorghe Nichita a fost reales in fruntea PSD Iasi, la conferinta judeteana a organizatiei iesene a social-democratilor fiind prezenti secretarul general al PSD Liviu Dragnea si mai multi sefi de filiale social-democrate din judetele din Moldova.