Institutul de Studii Populare (ISP) va demara, incepand de saptamana viitoare, o serie de dezbateri publice pe tema revizuirii Constitutiei, pentru ca Forumul Constitutional se dovedeste a fi un esec, a declarat europarlamentarul PDL Cristian Preda, vineri, pentru Agerpres. "Forumul Constitutional a inceput cu stangul, face dezbateri cu Andrei Marga despre Constitutie. Bine ca nu l-au chemat direct pe Putin care este modelul lui Andrei Marga", a declarat Preda.

Cristian PredaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"De saptamana viitoare vor incepe dezbaterile pe tema revizuirii Constitutiei, o sa anuntam public programul acestor dezbateri care sunt organizate de Institutul de Studii Populare. Temele abordate vor fi, printre altele, statutul Constitutiei, revizuirea Constitutiei, experienta Constitutiei din 1991, ce a urmat la revizuirea din 2003. La dezbateri vor participa experti si oameni politici cu experienta in acest sens", a explicat Cristian Preda pentru agentia citata.

Europarlamentarul PDL a precizat, in calitatea sa de membru al ISP, ca proiectul se doreste "o alternativa la Forumul Constitutional care este un esec deja".

"Adica Forumul Constitutional a inceput cu stangul, face dezbateri cu Andrei Marga despre Constitutie. Bine ca nu l-au chemat direct pe Putin (Vladimir Putin -n.r.) care este modelul lui Andrei Marga. Si atunci ca replica la acest esec al Puterii, pentru ca evident Forumul Constitutional este un instrument al Puterii, vom face o serie dezbateri in care vom chema experti si oameni care au experienta intelectuala si experienta practica in raportul cu Constitutia. Saptamana viitoare, joi, va fi o prima dezbatere si vor fi saptamanale", a aratat Cristian Preda.

Institutul de Studii Populare a fost infiintat ca un think-tank de centru-dreapta.