Numarul de locuri pentru clasa pregatitoare va fi pentru anul scolar 2013-2014 mai mare decat cel de anul trecut, a anuntat seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru. Acesta a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca anul acesta vor fi 11.900 de locuri in clasa pregatitoare, fata de 10.027 cate au fost anul trecut in Bucuresti. In consecinta vor fi 476 de astfel de clase, fata de 427 in acest an scolar. De asemenea, la scoli precum Colegiul German Goethe copiii vor sustine o conversatie in limba germana, la care parintii nu vor avea acces, scrie Agerpres.

Pentru anul scolar 2013-2014 va creste numarul de unitati de invatamant in care se desfasoara clasa pregatitoare de la 181 la 185. Constantin Traistaru, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat ca "daca vor fi mai multi copii pentru clasa pregatitoare nu este o problema pentru ca vom aloca clase in plus, dar in limita spatiului disponibil. Ne gandim la toate posibilitatile pentru a cuprinde toti copiii in scoala. Cei care nu au loc vom gasi solutii si ii vom da la unitatile de invatamant apropiate".

In ce priveste invatamantul particular, inspectorul scolar general a spus ca exista 1.000 de locuri la clasele pregatitoare si aproximativ 1.000 la clasa I, unde prin exceptie se pot inscrie numai anul acesta, la cerere, copiii care nu au parcurs anterior clasa pregatitoare.

Acesta a anuntat ca 43 de unitati de invatamant din Bucuresti au programul "Scoala dupa scoala". Potrivit lui Traistaru, va exista suficient spatiu in scoli pentru a cuprinde viitorii elevi, intrucat anul acesta termina 540 de clase de-a IV-a, transmite Agerpres.

Inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti va avea TELVERDE 0800.816.021 la care parintii pot cere detalii cu privire la inscrierea in invatamantul primar. In ceea ce priveste evaluarea psihosomatica a viitorilor elevi, Constantin Traistaru a spus ca aceasta se va face la Scoala Generala nr. 5, Scoala Generala nr. 24, Scoala Generala nr.195, Scoala Generala nr.190, Scoala Generala nr.115 si Scoala Generala nr.117.

Citeste si: