Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, si-a prezentat joi demisia din functie, dupa ce a fost votat de Camera Deputatilor pentru a ocupa un post de judecator la Curtea Constitutionala, documentul fiind inaintat presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Potrivit documentului obtinut de Mediafax, demisia lui Dorneanu a fost inregistrata cu data de 28 martie, conform informarii inaintate de Avocatul Poporului, Crisu Anastasiu. Dorneanu a fost numit in functia de adjunct al Avocatului Poporului prin votul plenului celor doua Camere ale Parlamentului, pe 23 aprilie 2012.

Camera Deputatilor a validat, marti, numirea lui Valer Dorneanu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pe locul ramas vacant in urma expirarii mandatului Aspaziei Cojocaru. Pentru numirea lui Dorneanu la CCR au fost exprimate 279 de voturi "pentru" si 59 de voturi "impotriva".

Valeriu Zgonea: Am primit demisia lui Dorneanu, nu doreste sa fie vreo suspiciune de incompatibilitate

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, pentru Mediafax ca a primit demisia lui Valer Dorneanu din functia de adjunct al Avocatului Poporului, precizand ca acesta nu doreste sa existe "niciun fel de suspiciune de incompatibilitate".

"Am primit astazi demisia domnului Valer Dorneanu din functia de adjunct al Avocatului Poporului. Am luat act de aceasta decizie si personal vreau sa salut acest gest, domnul Dorneanu si-a exprimat dorinta de a nu mai detine aceasta functie tocmai pentru a nu exista niciun fel de suspiciune ca s-ar afla in stare de incompatibilitate sau conflict de interese, avand in vedere ca din iunie va ocupa un post de judecator la Curtea Constitutionala", a declarat Zgonea.

El a mai precizat ca, prin demisia ce i-a fost inaintata, Dorneanu a dat un "semnal ca onoarea nu a ramas un cuvant strain pentru multi dintre cei ce detin functii de autoritate publica".