"Lectia verde - Creeaza-ti mediul!" este primul manual digital realizat in Romania si a fost lansat miercuri de Ministerul Educatiei si o companie producatoare de ciment. Manualul poate fi accesat online la www.lectiaverde.ro si este suportul pentru optionalul cu acelasi nume adresat elevilor din clasele III - VII (copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani). Obiectivul acestui manual este responsabilizarea elevilor in vederea protejarii mediului inconjurator.

Materia "Creeaza-ti mediul!" a fost introdusa din 2008 in oferta nationala a obiectelor optionale de studiu, pentru elevii din clasele III-VII, aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. In prezent, obiectul optional se preda in 250 scoli, iar introducerea manualului digital este posibila in peste 5.000 de scoli in care exista, conform datelor oficiale, calculatoare si conexiune la internet.

Prezent la conferinta de lansare a acestui manual digital, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca "sistemul educational romanesc trebuie sa priveasca spre viitor. Tehnologia, telefoanele inteligente, tabletele, calculatoarele fac parte din viata noastra si a copiilor nostri. Forma de exprimare a informatiei este din ce in ce mai importanta pentru noi adultii, si cu atat mai importanta pentru copiii nostri. Mediul digital permite interactivitatea si dinamismul pe care il asteapta tinerii si consider acest proiect un inceput promitator".

Citeste si: