Simularea probelor de bacalaureat arata ca toti elevii din trei licee din Slaj ar pica examenul de Limba si literatura romana. Trei licee din judet au avut promovabilitate zero la simularea examenului de Limba si literatura romana si un liceu nu a avut nicio nota peste 5 la simularea examenului de Matematica, a anuntat inspectoratul scolar citat de Agerpres. La simularea Evaluarii Nationale la proba de Matematica, opt scoli din Salaj nu au niciun elev promovat. In judetul Neamt, peste 70% dintre liceenii care au sustinut luna aceasta simularea probelor de BAC au luat medii de sub 6, media minima necesara obtinerii diplomei de bacalaureat.

In Salaj, desi trei licee au avut promovabilitate zero la proba de Limba si literatura romana si un liceu la cea de Matematica, la simularea bacalaureatului, cele mai slabe rezultate s-au inregistrat la nivel de judet la matematica, declarat in cadrul unei conferinte de presa Maria Pop, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. La simularea examenului de Matematica, promovabilitatea generala a fost putin peste 28%, in timp ce cele mai bune note au fost obtinute la Istorie, cu 82% promovabilitate, transmite Agerpres.

Inspectorul scolar general adjunct al ISJ Salaj a afirmat ca "rezultatele obtinute nu ne multumesc, trebuie sa insistam in aceasta perioada pe pregatire, sa intensificam orele de pregatire, sa comunicam mai mult cu directorii scolilor, cu parintii si cu elevii. Desi mai avem putin timp, mai putem ridica putin procentul".

Potrivit datelor prezentate, simularea la Matematica a adus note de trecere pentru 28,15% dintre elevii care s-au prezentat si patru elevi au luat nota 10. Trei note de zece au fost obtinute de elevi ai Colegiului National Silvania, iar cea de-a patra a fost obtinuta de un elev al Liceului "Octavian Goga" din localitatea Jibou.

La simularea probei scrise la istorie, 82,55% dintre elevii prezenti au luat note peste 5, iar la Limba si literatura romana au luat nota de promovare 54% dintre ei. Zece elevi au reusit sa obtina nota 10 la aceasta materie, cei mai multi dintre acestia fiind elevi ai Liceului Teoretic "Ion Agarbiceanu" din Jibou.

Singurul liceu unde promovabilitatea a fost zero la simularea probei de Limba si literatura romana a fost Liceul Tehnologic Nusfalau. In schimb, la simularea probei de Matematica, trei unitati de invatamant liceal au avut promovabilitate zero, respectiv cele din Sarmasag, Sag si Nusfalau.

La simularea probei de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale, au obtinut note de promovare 27,63% dintre elevii prezenti la testare, iar la proba de limba materna procentul de promovabilitate a fost de 85,10%. La simularea Evaluarii Nationale la proba de Matematica, opt scoli nu au niciun elev promovat. Este vorba despre scolile gimnaziale din localitatile Maeriste, Napradea, Fagetu, Galgau Almasului, Banisor, Dragu, Giurtelecu Simleului si din Sarmasag, potrivit Agerpres.

Botosani: Promovabilitate de 56,43% la proba la alegere de la simularea la BAC

Promovabilitatea la proba la alegere a simularii examenului de bacalaureat a fost, la nivelul judetului Botosani, de 56,43%. Anuntul a fost facut de inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Mihaela Hunca. Potrivit acesteia, cea mai ridicata rata de promovabilitate, 96,42%, a fost inregistrata la Seminarul Teologic "Sfantul Gheorghe" Botosani. La Colegiul National "Mihai Eminescu" promovabilitatea a fost de 95,09%, iar la Colegiul National "A.T. Laurian", de 91,42%, transmite Agerpres.

Cea mai scazuta promovabilitate a fost de 16,53%, la Liceul Tehnologic "Elie Radu". "Procentul cel mai mare la informatica - 87%, 83% la geografie si 67% la discipline socio-umane. In schimb, la chimie avem promovabilitate 43%, la biologie 42%, iar cel mai mic procent de promovabilitate a fost la fizica, 23%. Avem si 19 note de 10, cele mai multe sunt la biologie si la discipline socio-umane", a declarat Mihaela Hunca.

La simularea acestei probe s-au prezentat peste 3.500 de elevi de clasa a XII-a.

La simularea examenului de Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului, promovabilitatea pe judet este de 47%. Un singur elev, de la Colegiul National "A. T. Laurian", a obtinut nota zece, iar "rezultate mai slabe au fost inregistrate la liceele tehnologice", a declarat inspectorul general al ISJ. Cea mai slaba promovabilitate s-a inregistrat la Liceul tehnologic Flamanzi - 5,52%, Liceul "Petru Rares" Botosani - 9,41% si Liceul "Elie Radu" Botosani - 10,81%.

Giurgiu: La simularea examenului de matematica, in patru licee niciun elev nu a obtinut nota de promovare

In judetul Giurgiu, promovabilitatea la simularea probei de Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului este de 46,12%, a declarat pentru Agerpres purtatoarea de cuvant a Inspectoratului Scolar al judetului Giurgiu, Georgeta Stanescu. Niciun elev nu a luat nota zece la Limba romana, potrivit Agerpres.

Profesorii au semnalat ca elevii au dificultati in intelegerea unui text la prima vedere, fac greseli de ortografie si de punctuatie si au tendinta sa dea exemple din viata personala in argumentarea unei ipoteze.

In ce priveste simularea examenului de matematica din cadrul Bacalaureatului, aici procentul de promovabilitate a fost de 21,37%. Un elev a obtinut nota zece la aceasta proba, iar in patru licee din cele 11 din judet niciun elev nu a obtinut nota de promovare.

Iasi: Rezultatele ultimelor simulari ale examenelor de clasa VIII si a XII, mai bune

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Camelia Gavrila, a declarat ca rezultatele ultimelor simulari arata o tendinta de crestere a notelor, atat la evaluarea nationala, cat si la simularea bacalaureatului.

Sase unitati de invatamant au obtinut promovabilitate de 100%, scrie Agerpres. Este vorba despre Colegiul "C. Negruzzi", Colegiul "M. Eminescu", Colegiul National "Emil Racovita", toate din Iasi, precum si Colegiul National "Stefan cel Mare" din orasul Harlau, Liceul "Ion Neculce" din orasul Targu Frumos si Colegiul National '"M. Sadoveanu" din Pascani.

Cu toate acestea exista doua scoli in care niciun elev nu a promovat: Scoala Gimnaziala Crucea si Scoala Gimnaziala Halceni, din comuna Sipote.

In cazul simularii examenului de bacalaureat, in luna februarie procentul de promovabilitate a crescut de la 35 la 38,03%, dar cresterea nu a fost uniforma la toate disciplinele. Scaderi nesemnificative ale procentelor de promovare s-au inregistrat la limba romana (64,29% in februarie 2013, fata de 64,77% in decembrie 2012) si la istorie (80,67% in februarie 2013, comparativ cu 86,36% in decembrie 2012).

Pe de alta parte, la simularea examenului de matematica s-a inregistrat o crestere la elevii de la profilul matematica-informatica (de la 71,60% in decembrie 2012 la 78,54% in februarie 2013), la cei de la profilul tehnologic (de la 12,55% in decembrie 2012, la 23,79% in februarie 2013), cea mai mare fiind in randul celor de la filiera pedagogica (de la 61,82% in decembrie 2012, la 94,83% in februarie 2013).

Neamt: Rezultatele simularii bacalaureatului sunt mai slabe decat cele de la examenul din 2012

In judetul Neamt, din 5.000 de elevi de clasa a XII-a care au participat la simularea bacalaureatului aproape 3.000 au luat note sub 6.00. Informatiile au fost facute publice de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, scrie Agerpres. 70,59% dintre elevii prezenti ar fi picat Bacalaureatul, nereusind sa obtina cel putin media 6.00, potrivit sursei citate.

Cea mai scazuta promovabilitate s-a inregistrat la simularea probei de matematica si istorie (68% dintre elevi au obtinut note sub 5.00), iar la proba de profil peste 56% dintre elevi au luat note sub 5. La prima proba, de limba si literatura romana, aproape 40% dintre elevi au luat note sub 5.

La examenul de bacalaureat din 2012, procentul celor care au promovat examenul a fost de 47,27%, cu doua procente mai mult fata de anul 2011.

Citeste si: