Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti seara o informare meteo de ninsori si vant moderat ce vizeaza toata tara, fiind valabila de marti de la ora 20.00 pana miercuri la ora 23.00.

Ninsori si vant moderat in toata taraFoto: ANM

Potrivit ANM, in intervalul mentionat va mai ninge, temporar, in toate regiunile, inclusiv in zona Capitalei.

In noaptea de marti spre miercuri si in prima parte a zilei de miercuri, in sud-estul tarii si la munte, vantul va sufla in general moderat, cu viteze de pana la 40...50 km/h, precizeaza meteorologii.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat marti ca ninsorile vor continua in toata tara in noaptea de marti si miercuri, dupa care temperaturile vor creste, pentru a ajunge duminica pana la 20 de grade.

"Ninge si la noapte si maine (miercuri, n.r.) in aproape toata tara. In Bucuresti ne putem astepta la inca 5-6 cm de zapada" in acest interval, a spus Sandu, in cadrul unui comandament de iarna reunit la Guvern.

Ion Sandu a precizat ca in cursul serii de marti va inceta avertizarea Cod Galben de viscol si ninsori, "dar asta nu inseamna ca nu mai ninge".

Dupa acest interval de timp, vremea se va incalzi treptat, astfel incat "la sfarsitul spatamanii maxima va fi duminica de 20 de grade", a adaugat acesta.