Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, nu crede că vor trece de Parlament legile propuse în Sănătate, aşa cum sunt în forma prezentată, pe motiv că ele sunt împotriva programului de guvernare al USL. Totodată, Constantinescu este de părere că anunţata coplată nu trebuie aplicată în egală măsură la toată lumea, indiferent de veniturile obţinute, ci trebuie diferenţiată, relateaza Telegrafonline.ro.

"Dacă sunt pacienţi care vor medicamente mai scumpe, şi au posibilitate să şi le procure, atunci să le procure, să plătească diferenţe. Aşa este normal", spune Constantinescu, citat de Telegrafonline.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca Executivul a aprobat, prin Hotarare de Guvern, introducerea coplatii, incepand cu luna aprilie a acestui an. El a explicat ca pacientii vor plati intre 5 si 10 lei o singura data la externare, indiferent de perioada spitalizarii, iar medicii de familie vor primi 50% pentru pacientii inscrisi pe liste si 50% pentru servicii.