Opt persoane din conducerea Uzinei de Armament Bumbesti Jiu, in frunte cu directorul general, se afla in arestul IPJ Gorj, dupa ce din unitate au fost sustrase gloante folosite pentru mitraliere, relateaza Digi 24.

Printre retinuti se numara si o parte din angajatii Serviciului de Paza ai Uzinei pe motiv ca acestia ar fi sustinut activitatea de sustragere a armamentului.

Au fost sustrase aproximativ 700 de gloante si 3 kilograme de mercur. Pe piata neagra, un kilogram de mercur ajunge la 1.000 de euro, iar un glont intre unu si doi euro. Munitia era vanduta la kilogram, astfel ca numai in ultima saptamana anchetatorii spun ca au fost vandute sapte kilograme. Munitia era scoasa din unitate de un angajat, ajutat de un paznic, insa seful serviciului de paza spune ca nu stia nimic, potrivit Digi 24.

Au ajuns in arestul IPJ Gorj si directorul general al unitatii, seful serviciului Pirotehnic si alti directori ai unitatii. Politistii au emis mandate de perchezitie pe intreaga unitate, astfel ca aseara, Uzina Mecanica Sadu a fost oprita din productie si a fost efectuat inventar general.

Procurorii sustin ca audierile vor continua si in cursul zilei de marti, cand persoanele retinute vor afla daca primesc sau nu mandate de arestare preventiva.

Uzina mecanica Sadu, filiala ROMARM, produce munitie de infanterie, calibru Est si NATO, arme de infanterie si elemente pirotehnice.