UPDATEPlenul Senatului a avizat favorabil numirea Monei Pivniceru intr-un post de judecator la Curtea Constitutionala din partea acestui for legislativ, cu 99 voturi "pentru" si 33 "impotriva".

Mona PivniceruFoto: gov.ro

Comisia juridica a audiat candidatii pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala din partea Senatului, respectiv pe Mona Pivniceru la propunerea USL, Gheorghe Iancu la propunerea PDL si Florentiva Jipa la propunerea PPDD.

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a declarat ca in urma verificarii documentelor depuse de cei trei candidati toti indeplinesc conditia de vechime de 18 ani in materie juridica.

In urma votului membrilor Comisiei juridice, Pivniceru a obtinut 8 voturi favorabile, in timp ce Iancu obtinut doua voturi, iar Jipa un vot.

UPDATE Plenul Camerei Deputatilor l-a validat marti pe Valer Dorneanu pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala, cu 279 voturi pentru si 59 impotriva. Pentru functia de judecator la CCR au fost propusi Valer Dorneanu, de Grupul parlamentar al PSD si senatorul Nicolae Vlad Popa, de Grupul PDL.

Valer Dorneanu va ocupa locul Aspaziei Cojocaru, careia ii expira mandatul la Curtea Constitutionala.

Cei doi candidati au fost audiati in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu primind aviz pozitiv iar Nicolae Vlad Popa - aviz negativ.

Votul din plen este secret.