Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca posibila mare investitie pe care o firma din Germania ar urma sa o faca in Romania este una de la zero, respectiv greenfield, el aratand ca de aceasta investitie se ocupa ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, scrie Mediafax.

Solicitat sa detalieze anuntul sau ca o mare firma germana va face investitii foarte mari in Romania, Ponta a mentionat: "Nu, am anuntat ca e posibil, dar nu vreau sa mai comentez acest subeict pentru ca atunci cand se ia decizia v-o anuntam".

Intrebat daca va fi o investitie de la zero, Ponta a precizat: "Da, este o investitie Greenfield".

El a mai spus, raspunzand unei alte intrebari, ca de aceasta investitie se ocupa ministrul Dan Sova.

"In aceste trei luni si eu personal, si ministrul Sova, si alti ministri de resort au avut discutii cu investitori importanti si ca aceste decizii nu se iau de pe o zi pe alta, dar in acest an vom avea investitii straine importante", a spus Ponta.

Intrebat de ce Romania este eligibila pentru aceasta investitie, Ponta a precizat ca este vorba de singura tara stabila politic din regiune, care este si atractiva fiscal si are o forta de munca ieftina si calificata.

"In acest moment Romania este singura tara stabila din regiune, din punct de vedere politic in primul rand, pentru ca avem un Guvern stabil, am terminat cu alegerile. Din punct de vedere al regimului fiscal, cota unica de 16% nu s-a schimbat, CAS nu vor creste ci eventual vor scadea, pe masura ce ne permitem acest lucru, cu o forta de munca calificata inca ieftina, cu un sistem bancar care a suferit mai putin decat alte tari din zona", a spus Ponta.

El a aratat ca atunci cand se va putea face anuntul oficial, dupa ce se iau toate deciziile in boardul acelei companii, Guvernul va face cunoscut acest lucru in Romania.

Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta.

"Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un memorandum de intelegere cu una din cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania. Nu stiu daca e cea mai mare, dar poate ca e una din cele mai faimoase. Intelegerea dintre noi este sa anuntam impreuna acest lucru", a spus, recent, Ponta la Antena 3.

Intrebat in ce domeniu va investi aceasta companie, premierul a aratat ca este vorba de un domeniu "foarte drag" Romaniei, in care lucreaza deja doi mari producatori importanti.