Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel-Marius Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 9 iunie 2013.

Daniel MorarFoto: AGERPRES

Mandatul a trei judecatori expira in iunie. Este vorba Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, Aspazia Cojocaru de Camera Deputatilor si Ion Predescu, din partea Senatului.

Valer Dorneanu si Mona Pivniceru sunt celelalte doua propuneri pentru CCR.

Daniel Morar a fost numit la sefia DNA de presedintele Traian Basescu, care, in 11 august 2005, a semnat decretul prezidential pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justitiei de atunci, Monica Macovei.

El a fost reinvestit pe 12 februarie 2009 prin decret al presedintelui Traian Basescu la propunerea ministrului Justitiei de la acea vreme Catalin Predoiu.

De la incetarea celui de-al doilea mandat, Daniel Morar a fost delegat de doua ori ca procuror sef al DNA prin ordin al procurorului general al Romaniei Laura Codruta Kovesi.

Daniel Morar a fost delegat, incepand cu 2 octombrie, in functia de prim-adjunct al procurorului general pentru a asigura interimar sefia Ministerului Public prin ordin al procurorul general al Romaniei Laura Codruta Kovesi, al carei mandat s-a incheiat la acea data.

Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii 'Babes-Bolyai' din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar si-a inceput cariera in 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Targu-Mures, dupa care, din 1992 si pana in 1994, a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 si pana in 1997 a ocupat functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj.

Prima functie de conducere detinuta a fost cea de procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 si pana pe 25 iulie 2002, cand si-a dat demisia, continuand sa-si desfasoare activitatea ca procuror al institutiei.