Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ninsoare si viscol valabila in Bucuresti si noua judete din sudul tarii, marti intre orele 04:00 - 14:00. In plus, 17 judete din jumatatea de sud a tarii sunt vizate de o avertizare cod galben de ninsori ce intra in vigoare luni la ora 20:00 si este valabila pana marti la ora 4:00.

UPDATE (ora 17:50): In Bucuresti a inceput sa ninga luni dupa-amiaza, in zona Piata Victoriei.

In intervalul marti ora 04:00 - ora 14:00, pe langa judetele vizate de avertizarea cod portocaliu, alte 15 judete din jumatatea de sud a tarii sunt vizate de o avertizare cod galben de ninsoare.

Cod portocaliu - in judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Ilfov - inclusiv municipiul Bucuresti - precum si in nordul judetelor Olt, Teleorman si Giurgiu, va ninge local abundent, viteza vantului va depasi la rafala 70 km/h, iar zapada va fi puternic viscolita si troienita.

In nordul si centrul Moldovei, precum si in Maramures va ninge linistit, dar se va depune strat nou de zapada.

In Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei si zona Muntilor Banatului si a Carpatilor Meridionali vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, ce vor cumula local 20 l/mp. Vantul va avea intensificari de peste 55...60 km/h, viscolind ninsoarea.