Cateva zeci de persoane cu costume populare romanesti protesteaza in fata Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna. Acestia canta imnul Romaniei pentru a o sustine pe eleva care a fost amenintata pe o retea de socializare dupa ce a purtat o bentita cu tricolorul romanesc la scoala, de 15 Martie, informeaza Realitatea TV.

Elevii de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna nu au intrat vineri la ore, potrivit Realitatea.net.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Covasna, Diana Lulu, citata de Mediafax, aproximativ 25 de persoane, intre care si copii, s-au adunat in fata Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, unde au venit cu steaguri ale Romaniei, adultii fiind imbracati in costume populare romanesti, iar copiii avand bentite tricolore.

Oamenii, care sunt din localitatea Zabala, au cantat melodii populare romanesti. Ei se afla si la ora transmiterii acestei stiri in fata liceului, fiind o manifestatie pasnica.

Actiunea este una de solidaritate cu eleva de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna care de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a mers la scoala cu o bentita in culorile tricolorului romanesc.

Pe de alta parte, potrivit unor surse locale, echipa de control a Ministerului Educatiei a ajuns vineri dimineata la Liceul "Korosi Csoma Sandor", unde face verificari dupa ce eleva de clasa a IX-a care a mers la scoala cu o bentita in culorile tricolorului romanesc ar fi fost apoi amenintata pe o retea de socializare.

Reamintim ca politia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut in cazul elevei din orasul Covasna care a fost amenintata pe o retea de socializare dupa ce a purtat o bentita cu tricolorul romanesc la scoala, de 15 Martie, fiind luate masuri de prevenire a violentei in zona liceului, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Covasna, Diana Lolu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax ca politistii vor lua masuri de prevenire a violentei in zona Liceului "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna, avand in atentie si cazul elevei amenintate dupa ce a purtat o bentita cu tricolorul romanesc, de 15 Martie.

Diana Lolu a explicat ca s-a deschis un dosar penal cu autor necunoscut si politistii cauta persoana care a postat pe o retea de socializare o amenintare la adresa elevei respective.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a cerut un raport conducerii Liceului mixt "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna, dupa ce mai multi elevi au mers la scoala cu accesorii tricolore, de 15 Martie, o eleva purtand si miercuri bentita tricolora la cursuri.

Potrivit presei, in 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cativa elevi romani din clasa a IX-a au mers la scoala cu accesorii in culorile tricolorului romanesc, iar una dintre eleve, care purta o bentita tricolora si a carei fotografie a fost postata pe o retea de socializare, sustinea ca ar fi primit amenintari.

Seful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, ca o eleva de clasa a IX-a de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna, care a mers la scoala, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentita in culorile tricolorului romanesc, si-a repetat gestul in cursul zilei de miercuri.

Ea aprecia gestul tinerei drept un "incident copilaresc" si "un teribilism".

"Trebuie sa vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve si din acest motiv am cerut conducerii liceului sa efectueze o analiza si sa finalizeze pana maine (joi - n.r.) la pranz un raport", spunea Keresztely.

In cursul zilei de miercuri, la liceu are loc o sedinta a Consiliului profesoral in cadrul careia se va discuta aceasta problema.