Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii si unul dintre initiatorii legii privind modificarea statutului militarilor, trimisa spre reexaminare de presedinte, il acuza pe Traian Basescu ca a blocat sistemul de promovari in armata si a politizat acest corp.

El a sustinut, la Romania TV, ca, potrivit legii 80 privind statutul militarilor, generalii cu o stea trebuiau sa iasa la pensie la 56 de ani, cei cu doua stele la 57, cei cu trei stele la 58 iar cei cu patru stele la 59.

"De cand Traian Basescu este la putere", prevederile legii au fost modificate astfel incat toti generalii ies la pensie la 60 de ani, indiferent de numarul de stele, a argumentat Dobritoiu.

In acest fel, "a blocat promovarile in sistem, sistemul este blocat", a continuat acesta, adaugand ca proiectul de lege pe care l-a initiat si el prevedea "foarte clar ca iesirile sa nu se faca brusc" iar "seful institutiei poate pastra in sistem oameni care indeplinesc conditiile de pensionare pana cand se creeaza conditiile pentru iesirea la pensie".

"Toata structura piramidala a corpului de cadre a fost prabusita sub dl Basescu. (...) Presedintele a politizat Armata prin numirea in functii-cheie a unor oameni cu grade mai mici decat subodonatii lor, contrar unei legi organice", a mai spus acesta, caracterizand discursul lui Traian Basescu drept unul "cu tenta politica".