Sectia de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) intentioneaza sa sesizeze atat Inspectia Judiciara, cat si presedintii de instante in vederea efectuarii de verificari in legatura cu modalitatea de repartizare aleatorie a cauzelor la toate instantele din tara, anunta Agerpres.

Sectia de judecatori a CSM urmeaza sa discute, potrivit ordinii de zi a sedintei de joi, formularea unei sesizari in acest sens.

Membrii Sectiei au in vedere efectuarea unor verificari de catre presedintii Curtilor de Apel asupra modalitatii de repartizare aleatorie a dosarelor la toate instantele din subordine, pe toate tipurile de cauze.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat miercuri ca exista posibilitatea ca gestionarea sistemului privind repartizarea dosarelor in instanta sa fie viciata de o persoana. "Nu, sistemul electronic nu, doar manipularea lui, daca este facuta cu rea-credinta. Probabil ca exista posibilitatea aceasta, dar se gasesc corective in atitudini de acest fel", a declarat Pivniceru citata de Agerpres. HotNews.ro a scris, miercuri, despre vulerabilitatile sistemului ECRIS si a enumerat ce metode sunt de a "fenta" sistemul pentru ca un dosar sa ajunga la un complet de judecata "favorabil".