Una dintre avocatele acuzatilor in cazul judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu afirma ca una dintre denuntatoarele din dosar, Claudia Vochin, a sustinut in fata procurorilor anticoruptie ca ar fi auzit-o pe o cumparatoare de influenta, Angela Cirlan, afirmand ca ar fi dat 7.000 de euro sotiei lui Dorel Onaca, acesta fiind, potrivit aceleiasi afirmatii, "mana dreapta a presedintelui Traian Basescu", scrie Mediafax.

Angela Cirlan ar mai fi aratat, potrivit sustinerilor Claudiei Vochin prezentate in sala de judecata de avocata, ca banii ar fi fost pentru ca, prin intermediul Ministerului Justitiei, fiul lui Cirlan sa fie adus in tara, din America, unde ar fi fost condamnat. Concret, in schimbul banilor, s-ar fi cerut ca fiul Angelei Cirlan sa execute pedeapsa in Romania, a spus avocata.

Potrivit avocatei, declaratia Claudiei Vochina s-ar regasi in volumul II de urmarire penala din dosarul judecatoarelor, iar declaratia ar fi fost facuta in 1 martie, la DNA.

Dorel Onaca este consilier de stat la Administratia Prezidentiala.

In 15 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functiile de la Tribunalul Bucuresti dupa ce au fost acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).

Alaturi de acestea au mai fost arestati avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata atat de cei sase arestati, cat si de procurorii anticoruptie, in cazul lui Marian Catrin.

Potrivit DNA, in acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, Daniel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, si sotia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, precum si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecatoarele Dinu si Costache sunt suspectate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu si pentru a interveni si in alte dosare.