Senatorul PSD Mircea Geoana a fost amendat miercuri cu 1.000 de lei de Judecatoria Sectorului 1 pentru ca nu s-a prezentat pentru a da declaratii ca martor in dosarul 'Interagro' in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie, scrie Agerpres.

De asemenea, la termenul de miercuri nu s-a prezentat nici deputatul Viorel Hrebenciuc, care trebuia audiat ca martor, insa avocatul sau a justificat absenta acestuia prin faptul ca se afla la o sedinta de plen in Camera Deputatilor.

Instanta i-a audiat miercuri pe cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea, precum si pe martorii Camelia Nicu, Mariana Toncea, Iulica Ciocarlan si Ion Tudor.

Acestia au declarat ca nu stiu despre un contract incheiat intre Interagro si Insomar privind efectuarea unui studiu de piata pentru construirea de locuinte in Romania.

Avocatii lui Ioan Niculae, Alice Draghici si Dan Apostol, au cerut instantei efectuarea unei expertize in cazul interceptarilor efectuate de DNA, reclamand faptul ca folosirea stenogramelor convorbirilor interceptate pe baza unor mandate de siguranta este ilegala.

Judecatoria Sectorului 1 a ramas in pronuntare in legatura cu aceasta cerere si a stabilit un nou termen pentru data de 15 mai.