Fostul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a revenit in cadrul firmei internationale de avocatura Mayer Brown in calitate de consilier special in “Government&Global Trade practice”, anunta un comunicat oficial al companiei. Gitenstein a fost partener in firma pana in 2009, cand a fost numit, in prima administratie Obama, ambasador in Romania, mandat incheiat in decembrie 2012. “Ma bucur ca am din nou ocazia sa lucrez cu extraordinarii avocati de la Mayer Brown si sa-i consiliez clientii in chestiuni strategice si solutii creative la provocarile pe care le intampina business-urile lor. Oportunitatile comericale abunda in Romania si in Europa Centrala si de Est iar experienta mea si contactele in regiune pot ajuta”, se arata in comunicatul companiei.

Mark GitensteinFoto: DGP / HotNews.ro

Contactat de HotNews.ro, fostul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein a explicat: “Romania este o tara frumoasa si cu oameni muncitori, care asigura mari oportunitati de afaceri pentru companiile americane. Cand eram ambasador am facut tot posibilul sa aduc mai multi investitori americani in Romania. Asta intentionez sa continui sa fac in viata privata, in special cu ajutorul firmei de avocatura. Pozitia Statelor Unite asa cum este reflectata in parteneriatul strategic este crearea unui mediu de business mai bun si mai transparent in Romania”.

Gitenstein a anuntat, inca din ultima luna de mandat, ca intentioneaza sa revina la firma de avocatura la care a lucrat. "Vreau sa aduc mai multi investitori in Romania si mi-ar placea sa fac acest lucru. Sper sa vin in Romania la fiecare trei-patru luni, tot restul vietii, atat timp cat voi putea circula cu avionul, iar sotia mea isi doreste acest lucru. Asadar, ma veti mai vedea", declarat fostul ambasador intr-un interviu pentru HotNews.ro acordat in noiembrie 2012, cu o luna inainte de incheierea mandatului la Bucuresti.

Comunicatul firmei de avocatura aminteste ca fostul ambasador american in Romanbia a contribuit la intarirea relatiilor cu Romania in mai multe domenii. A promovat in mod activ dezvoltarea pietelor de capital in Romania precum si transparenta mediului de business. A incurajat o mai mare implicare a sectorului privat in companiile de stat, inclusiv introducerea unui cod de guvernare corporatista. Fapt notabil, acordul romano-american privind scutul antiracheta a fost negociat si semnat in timpul mandatului sau.

Firma de avocatura mentioneaza, in comunicat,ca presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Mark Gitenstein cu Steaua Romaniei in grad de mare cruce, cea mai inalta distinctie civila a Romaniei. Inaintea mandatului de ambasador, Gitenstein a activat timp de doua decenii la Mayer Brown, concentrandu-si activitatea in zona relatiilor guvernamentale.

Citeste aici comunicatul firmei internationale de avocatura Mayer Brown in varianta integrala