Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a apreciat miercuri faptul ca situatia politica a Romaniei a fost stabilizata si ca se fac pasi pentru schimbarea Legii fundamentale.

"Este bine sa observam faptul ca starea politica a Romaniei a fost stabilizata si ca, de asemenea, se fac pasi pentru modificarea Constitutiei astfel incat fiecare structura a statului sa joace un rol separat si important. Cred ca este important, asa cum a spus premierul, ca reprezentantii Consiliului Europei sa-si poata aduce contributia prin expertiza lor la acest proces de modificare a Constitutiei, astfel incat ea sa fie nu numai o platforma pentru toate structurile politice implicate in acest proces, dar, de asemenea, sa reprezinte si vointa sau structurile Consiliului Europei", a spus Thorbjorn Jagland, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

In plus, el a apreciat ca Executivul face demersuri privind studierea legilor inainte de acestea sa intre in vigoare.

"Ma bucur foarte tare ca Guvernul Romaniei a adoptat aceasta metoda, aceea de a studia atent legile inainte ca ele sa intre in vigoare si la fel este important ca aceasta metoda sa se aplice si in ceea ce priveste adoptarea legii privind restituirea proprietatilor, pentru ca sa nu mai existe dupa aceea tot felul de contestatii la Curtea din Strasbourg", a punctat oficialul european.

Secretarul general al Consiliului Europei s-a declarat foarte incantat de discutia avuta, pe care a catalogat-o drept constructiva, si de cooperarea stransa intre Consiliul Europei si premierul Victor Ponta.

Jagland efectueaza miercuri si joi o vizita la Bucuresti, prilej cu care va avea intrevederi si cu presedintele Traian Basescu si presedintele Senatului, Crin Antonescu.