Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, raspunzand unei intrebari, ca nu are rezerve sa o propuna pe Mona Pivniceru pentru o functie de judecator la Curtea Constitutionala, al aratand ca s-a gandit "destul" asupra acestui aspect, transmite Mediafax.

"Nu, nu am niciun fel de rezerva, dar cred ca in acest domeniu de activitate, al nostru, cu politica, nu comentez despre al dumneavostra, e bine sa fie cat mai putin science-fiction. Aici discutam despre realitati. Cand Mona Pivniceru va fi propusa pentru Curtea Constitutionala, cand va fi votata, daca va fi votata, si ca atare va pleca de la Ministerul Justitiei, atunci se va profila frumosul prilej de a vorbi despre inlocuitorul domniei sale acolo. Nu am rezerve, m-am gandit destul", a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, a declarat luni ca ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, si fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valer Dorneanu sunt doi profesionisti care au pregatirea necesara, dar si factura morala pentru a face parte din Curtea Constitutionala.

Mona Pivniceru a confirmat, saptamana trecuta, ca ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justitiei in favoarea unui post de judecator la Curtea Constitutionala (CC), cu sustinerea PNL, insa a evitat sa dea un raspuns ferm privind alegerea pe care o va face in acest context. "In ceea ce ma priveste, este adevarat", a spus Pivniceru, la Antena 3, dupa ce a fost intrebata despre sustinerea sa pentru CC de catre PNL.

Surse din interiorul PSD si PNL au declarat lunea trecuta pentru HotNews.ro ca Valer Dorneanu si Mona Pivniceru vor fi sustinuti de social-democrati si de liberali pentru a fi numiti judecatori la Curtea Constitutionala. "Exista discutii in USL pentru cele doua posturi de judecatori la CCR. PSD il sustine pe Valer Dorneanu, iar liberalii intentioneaza sa o propuna pe Mona Pivnceru", au declarat sursele citate. Mandatul a trei judecatori expira in iunie. Este vorba Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, Aspazia Cojocaru de Camera Deputatilor si Ion Predescu, din partea Senatului.