Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca programul Cornul si Laptele trebuie regandit, apreciind ca, in forma actuala, acesta nu reprezinta decat "o risipa de bani".

"Tot caut o solutie, programul acela Cornul si Laptele, care a fost o idee excelenta, astazi, cand vorbim, e o risipa de bani", a spus seful guvernului, intr-un interviu video acordat cotidianului Adevarul.

"Nu mai consuma niciun copil cornul si laptele, initial cand a fost facut si mult timp (dupa aceea) era o motivatie, un stimulent pentru copiii saraci, parintii ii trimiteau la scoala ca sa aiba si ceva de mancare", a comentat acesta.

In opinia sa, acesti bani ar trebui folositi "altfel".

Comentariile au fost facute in contextul in care primul ministru discuta despre problema integrarii tiganilor si pleda pentru incurajarea copiilor care fac parte din aceasta etnie sa mearga la scoala.

In ceea ce priveste locurile de munca pentru tigani, Victor Ponta crede ca o solutie ar putea fi "discriminarea pozitiva" si a precizat ca a discutat acest lucru cu mai multe mari companii externe care activeaza in Romania.

UPDATE Banii obtinuti de la renuntarea la programul Cornul si Laptele ar putea fi folositi pentru after-school, a declarat marti seara primul ministru, la intrebarile ziaristilor.

El a apreciat ca "partea buna" a programului Cornul si Laptele "s-a epuizat si acum multe zone arunca banii degeaba".

Or, aceste fonduri ar putea fi folosite "spre exemplu la after-school".

Victor Ponta a precizat ca orice modificare a acestui program nu poate fi facuta mai devreme de inceperea urmatorului an scolar.