Un grup de aproximativ zece revolutionari din randul participantilor la protestul de luni de la sediul Guvernului au decis sa intre in greva foamei, solicitand premierului Victor Ponta respectarea prevederilor Legii 341 privind drepturile revolutionarilor, transmite Mediafax.

Revolutionarii au aratat ca vor ramane in greva foamei pana cand premierul le va raspunde in scris solicitarilor. Ei mai sustin ca, pana marti, aproximativ 500 de revolutionari se vor afla in greva foamei.

Potrivit acestora, revolutionarii vor face greva foamei si in tara si vor picheta sediile consiliilor judetene si ale prefecturilor.

Cateva sute de persoane, membri ai unei organizatii de revolutionari, au protestat, luni, la sediul Guvernului, in dreptul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Revolutionarilor din Decembrie 1989, fiind autorizat sa se desfasoare intre orele 10.00 si 16.00.

Desi organizatorii au cerut autorizatie de protest pentru 150 de persoane, la Guvern, pe trotuarul din fata sediului Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, la actiune au venit aproximativ 600 de persoane. Astfel, protestatarii nu au mai avut loc pe trotuar si au ajuns pe carosabil, ocupand prima banda de circulatie de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.

Politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei au deviat traficul de pe banda de langa Guvern, prin Pasajul Victoria.

Protestatarii au spus ca sunt nemultumiti ca le-a fost sistata plata indemnizatiilor pentru revolutionari. Ei au explicat ca in urma acestei masuri, multi dintre revolutionari au ramas fara vreun mijloc de trai.