Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat "incurcat" in chestiunea numirii noilor procurori sefi ai Parchetului si DNA, precizand ca pe de o parte Comisia Europeana cere o procedura "lunga si transparenta", in timp ce alte autoritati romane si internationale vor numiri rapide, relateaza Mediafax.

Antonescu a fost intrebat daca, in contextul parasirii functiei de ministru al Justitiei de catre Mona Piviniceru, va fi amanata procedura de numire a procurorilor sefi.

"Constatam pe de o parte, de la Comisia Europeana, in toate discutiile, negocierile, sau cum doriti sa le spunem, pe care doamna ministru Pivniceru le-a purtat cu doamna comisar Viviane Reding, se insista apasat din partea Comisiei Europene pentru procedurile lungi si transparente, cu selectii, cu concursuri si asa mai departe. Vad din alta directie - chiar din pozitii oficiale ale unor autoritati romane si internationale - ca se doreste de indata propunerea si numirea unor procurori. Sunt un pic incurcat in legatura cu acest lucru si noroc ca nu e treaba mea", a raspuns Antonescu, precizand ca nu are nicio atributie in acest proces.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, si fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valer Dorneanu sunt doi profesionisti care au pregatirea necesara, dar si factura morala pentru a face parte din Curtea Constitutionala, a declarat luni premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, si fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valer Dorneanu sunt doi profesionisti care au pregatirea necesara, dar si factura morala pentru a face parte din Curtea Constitutionala, a declarat luni premierul Victor Ponta. Intrebat ulterior pe cine va nominaliza in functia de ministru al Justitiei in cazul in care Mona Pivniceru va fi numita la CCR, Victor Ponta a precizat ca va discuta mai intai cu Crin Antonescu.

"Voi discuta cu dl. Antonescu, in ceea ce priveste componenta guvernului decizia imi apartine mie, dar intodeauna m-am consultat cu dl Antonescu", a precizat prim-ministru.

La intrebarile presei, acesta a precizat ca "este posibil ca sefii DNA si ai Parchetului General sa fie numiti dupa" noua propunere a ministrului Justitiei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca i-ar multumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru sa fie numita in CC, pentru ca premierul si-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justitie, propuneri pentru functiile de sefi ai Parchetului General si DNA.

Intrebat cum comenteaza posibilitatea ca Mona Pivniceru sa fie votata de Senat pentru a deveni membru al Curtii Constitutionale, Basescu a raspuns: "As multumi lui Dumnezeu sa se intample asta, ar insemna ca premierul sa-si asume asta (propunerile de procurori-sefi, n.r.) ca interimar".

Basescu a spus ca este convins ca Ponta, ca procuror, intelege ce inseamna ca Parchetul General si DNA sa nu aiba propuneri pentru procuri-sefi.

Intrebat daca ar fi de acord cu numirea lui Tudor Chiuariu la ministerul Justitiei, el a raspuns ca e de acord cu orice ministru care i-ar propune procurori-sefi care sa aiba ceva in spate.