"Ma bucur sa ma reintorc acasa, alaturi de familie si de prietenii mei. Pentru cateva zile, imi voi folosi timpul doar pentru 'a respira' libertatea din afara, si pentru a ma gandi la proiecte viitoare", scrie Adrian Nastase pe blog luni, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea conditionata a fostului premier din penitenciar.

"Ati aflat, cred, decizia Tribunalului Bucuresti in ceea ce priveste eliberarea mea conditionata. Ma bucur sa ma reintorc acasa, alaturi de familie si de prietenii mei", scrie Nastase pe blog.

Fostul premier precizeaza ca in perioada urmatoare nu va da declaratii sau interviuri pentru presa.

Tribunalul Bucuresti a decis luni eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", cu doua voturi in favoare si unul impotriva. Decizia este definitiva astfel incat fostul premier va fi eliberat din penitenciar.

Completul de judecata care a analizat recursul procurorilor DNA la decizia anterioara de eliberare a fost format din judecatoarele Ioana Cleopatra Sipoteanu, Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu, ultimele doua inlocuindu-le pe Antonela Costache si Viorica Dinu, arestate vineri dimineata sub acuzatia ca ar fi primit mita de la fratele omului de afaceri Dinel (Staicu) Nutu. Numele Ioanei Sipoteanu apare in referatul de arestare al celor doua judecatoare. Sotul judecatoarei Florentina Vasilateanu, Catalin Vasilateanu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, este condamnat la inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.