Traian Basescu va participa marti la Vatican ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. "Presedintele se va deplasa la ceremonia de inaugurare de maine cu o cursa de linie Alitalia", a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea.

Intrebat care e motivul pentru care presedintele va calatori cu o cursa Alitalia si nu cu un charter Tarom, ca de obicei, Oprea a refuzat sa comenteze.

Reamintim ca ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat in urma cu cateva saptamani ca intentioneaza sa vanda aeronava pe care Administratia Prezidentiala o foloseste in regim charter pentru deplasarile externe.

Saptamana trecuta, Traian Basescu a calatorit la Bruxelles cu o cursa de linie a Tarom, si si-a spus intr-o conferinta de presa punctul de vedere legat de aceasta propunere a lui Fenechiu: "Eu am urmatoarea problema, care tine chiar de exercitarea mandatului. Spre exemplu, daca in timp ce sunt la un consiliu, Doamne fereste, in Romania apare un dezastru, ce fac? Spun <>? Este nepermis pentru un presedinte, care are atributiunile pe care le are presedintele Romaniei ... Presedintele Romaniei trebuie sa fie in masura sa plece imediat spre tara, daca apare un dezastru, o catastrofa, un cutremur, un eveniment."