Sindicalistii de la Mechel Targoviste anunta un miting de protest, pentru luni, la ora 15:30, in fata Prefecturii Dambovita, cu o participare de cateva sute de fosti si actuali angajati ai combinatului, informeaza Agerpres.

''Sper ca in jur de 500 de salariati, actuali si fosti, sa vina sa isi manifeste nemultumirea in legatura cu desfiintarea locurilor de munca, posibila neacordare a drepturilor salariale cuvenite cu ocazia disponibilizarii, cum se intampla la Campia Turzii, si pentru reluarea foarte tarzie a activitatii. Vineri s-a reluat activitatea la Otelarie si astazi (luni, n.r.), la Laminorul de Profile Mici, dar avand in vedere materia prima pe care o avem la momentul acesta in societate nu vom putea lucra decat 7-10 zile, deci nu avem incredere ca se va lucra pe o perioada mai lunga'', a declarat liderul sindicatului 'Metalurgistul' de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu, pentru agentia de presa citata.

Combinatul Mechel Targoviste (COS), intrat recent in insolventa, a anuntat vineri ca urmeaza sa concedieze 512 din cei aproximativ 2.000 de angajati, in contextul reorganizarii activitatii, acestia urmand sa beneficieze de un preaviz de 20 zile lucratoare, precum si de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute.

Din luna decembrie a anului trecut angajatii Mechel Targoviste sunt in somaj tehnic, primind 75% din salariul de baza.

Investitorii de la Mechel Targoviste au anuntat ca, in luna martie, se va relua activitatea la combinat, insa cu 75% din personal, ceea ce inseamna din din cei circa 2.000 de angajati au fost disponibilizati 512.

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul acestora a ajuns in anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajati.

Combinatul a fost preluat in 2002 de firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

La sfarsitul lunii februarie a fost facuta publica informatia ca Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL.

Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.