Michaela Niculescu (31 de ani), cunoscuta ca Mica de la Abracadabra, a fost inmormantata duminica la cimitirul parohial Andronache din Bucuresti, fiind condusa pe ultimul drum de sute de oameni. Michaela Niculescu a murit joi, la Spitalul Fundeni, unde fusese internata in stare grava din cauza cirozei hepatice de care suferea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Michaela Niculescu a murit in urma unui soc hemoragic prin sangerare masiva. Fusese internata cu insuficienta hepatica, ciroza hepatica, a fost transferata de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in urma cu doua saptamani", a declarat joi pentru Mediafax managerul Institutului Clinic Fundeni, Dr. Carmen Orban.

Michaela Niculescu a renuntat la lumea artistica dupa rolul din Abracadabra. Ea a urmat Facultatea de Limbi Straine si a obtinut doua doctorate, la Oxford si Viena. Dupa ce a lucrat ca traducator, redactor si producator la editura Humanitas, a devenit lector universitar si specialist in IT, angajandu-se la IBM. Si tocmai asta ar fi fost pacatul ei: munca titanica si orele putine de odihna si-ar fi pus amprenta pe sanatatatea tinerei, potrivit stirileprotv.ro.

La inceputul anului, Mica a postat pe internet un mesaj tulburator, pe care insa putini l-au inteles atunci: "Nu m-am casatorit cu cineva sa-mi fie alaturi la bine si la greu, ci m-am casatorit cu boala insasi. Iar cavalerul nostru de onoare, sau mai bine zis gazda noastra, este Spitalul Universitar".

Acela a fost si primul moment in care Mica a recunoscut ca are o problema grava. Desi Mica ar fi stiut de un an ca o boala necrutatoare ii macina ficatul, ea si-a dus povara in tacere, cu zambetul pe buze, fara sa le spuna rudelor sau apropiatilor nimic despre boala.