Calendarul inscrierii in clasa pregatitoare si in clasa I

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Duminică, 17 martie 2013, 3:46 Actualitate | Esenţial


Inscrierile in clasa pregatitoare si clasa I incep pe 2 aprilie si vor avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar copiii care nu au fost cuprinsi intr-o scoala in prima etapa, cand se desfasoara inscrierile si la scolile de circumscriptie si la celelalte. A doua etapa are loc in perioada 8-17 mai. Parintii pot merge la scoala pentru inscrierea copiilor de luni pana vineri, intre orele 08.00 - 20.00, precum si sambata, intre orele 08.00 - 13.00.  
Copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, se pot inscrie in clasa I daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea lor corespunzatoare, informeaza Ministerul Educatiei.  

Calendarul inscrierii pentru anul scolar 2013-2014:

 • 28 martie 2013: Afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare scoala, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar.
 • 28 martie 2013: Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor, acolo unde parintii o solicita, precum si a unitatilor/ institutiilor in care se realizeaza aceasta evaluare.
 • 28 martie:  Anuntarea, prin afisare la sediul scolii, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali - sindicate, consiliu reprezentativ al parintilor, avizate, din punct de vedere al legalitatii, de catre consilierul juridic si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant. Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant, a listei documentelor care sa dovedeasca indeplinirea criteriilor specifice de departajare.
 • 30 martie - 7 aprilie 2013: Organizarea, in fiecare unitate de invatamant in care se desfasoara activitate specifica clasei pregatitoare, a unei "Zile a portilor deschise", zi in care parintii, copiii si alte persoane interesate pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant implicat in aceasta activitate.
 • 01 - 12 aprilie 2013: Organizarea intalnirilor pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2013 - 2014, in invatamantul primar.
 • 02 - 19 aprilie 2013: Realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor pentru care Metodologia privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014 prevede aceasta evaluare.
 • 02 - 19 aprilie 2013: Comunicarea rezultatului evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului, in scris, parintelui care a solicitat evaluarea.
 • 19 aprilie 2013: Transmiterea, de catre CJRAE/CMBRAE, a procesului-verbal in care este inscris rezultatul dezvoltarii psihosomatice a copiilor din judet/municipiul Bucuresti, comisiei judetene/a municipiului Bucuresti.

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare

 • 01 aprilie 2013: Afisarea, la sediul unitatii de invatamant si al inspectoratului scolar si pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de inscriere in invatamantul primar.
 • 02 - 22 aprilie 2013: Completarea, de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, a cererilor-tip de inscriere. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, zilnic, in intervalul orar 08-20 (luni-vineri), respectiv 08-13 (sambata). Depunerea si validarea cererilor-tip de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala speciala.
 • 23 aprilie 2013: Procesarea, de catre comisia nationala, a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cererea-tip de inscriere.
 • 24 - 26 aprilie 2013: Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile-tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, a cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de inscriere din unitatile de invatamant, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea, de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, a listei candidatilor admisi in aceasta faza.
 • Marcarea, in aplicatia informatica, a cererilor - tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta faza.
 • 29 aprilie 2013: Procesarea, de catre comisia nationala, a cererilor-tip de inscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi, din lipsa de locuri si care au exprimat optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie in aceasta faza.
 • 29 aprilie 2013: Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar si al unitatilor de invatamant a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare

 • 07 mai 2013: Comunicarea, prin afisare la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar.
 • Informarea MEN, de catre Comisia judeteana/a municipiului Bucuresti, cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, in etapa a doua.
 • 08 - 17 mai 2013: Depunerea cererii-tip de inscriere, la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.
 • Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.
 • 20 - 23 mai 2013: Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile.
 • Marcarea, in aplicatia informatica, a cererilor - tip de inscriere pentru candidatii admisi in aceasta etapa.
 • 24 mai 2013: Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.
 • 27 - 31 mai 2013: Centralizarea si solutionarea, de catre inspectoratul scolar, a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.
 • Solutionarea, de catre inspectoratul scolar, a oricarei alte situatii referitoare la inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului.

Calendarul inscrierii in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I

 • 02 - 22 aprilie 2013: Depunerea solicitarilor de inscriere, de catre parintii care solicita inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, la sediul unitatii de invatamant respective.
 • 23 - 29 aprilie 2013: Solutionarea, de catre unitatile de invatamant si, dupa caz, cu acordul ISJ/ISMB pentru suplimentarea numarului de locuri/clase, a cererilor de inscriere depuse de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie, prin aplicarea prevederilor metodologiei de inscriere in invatamantul primar.
 • 08 - 17 mai 2013: Depunerea solicitarilor de inscriere, de catre parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie, la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea.
 • 20 - 23 mai 2013: Solutionarea, de catre unitatile de invatamant, respectiv comisiile judetene/a municipiului Bucuresti, a cererilor de inscriere depuse de parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat scoala de circumscriptie, prin aplicarea prevederilor metodologiei de inscriere in invatamantul primar si a procedurii specifice elaborate de catre comisiile judetene/a municipiului Bucuresti.
 • 24 mai 2013: Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa I.
Citeste si:

Calendarul integral

Clasa pregatitoare. Proiect Calendarul Inscrierii in Invatamantul Primar 2013 Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4550 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  trei in unu... (Duminică, 17 martie 2013, 20:29)

  ravyre [utilizator]

  Oare e in regula ca un invatator
  sa aiba intr-o clasa
  elevi de clasa pregatitoare,
  elevi de clasa I si
  elevi de clasa a III-a ???

  Asa se aude c-ar fi la o scoala din Mehedinti!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by