Aproximativ o suta de membri ai organizatiei Noua Dreapta au manifestat, sambata, la Timisoara, impotriva FMI si a clasei politice, ei sustinand ca "FMI este un instrument de tortura", transmite Mediafax.

Aproximativ o suta de membri ai organizatiei Noua Dreapta s-au adunat, sambata dupa-amiaza, in fata Parcului Copiilor din Timisoara, pentru a protesta fata de Fondul Monetar International si a clasei politice.

Ulterior, participantii la miting au pornit intr-un mars pe mai multe strazi din zona centrala a municipiului Timisoara pana intr-un parc de langa Catedrala Mitropolitana, purtand drapele tricolore, dar si steaguri cu insemnele organizatiei.

De asemenea, unii au avut pancarte pe care scria "Acordul cu FMI: Crima impotriva natiunii", "Nu vrem sa fim cobaii FMI" sau "Stop dictaturii FMI" si au strigat, printre altele, "Libertate nationala", "Noi suntem romani, aici suntem stapani", "FMI nu uita, Romania nu-i a ta", "PDL, USL fura prin rotatie".

Unul dintre liderii Noua Dreapta, Catalin Duta, a afirmat ca "FMI este un instrument de tortura".

"Cine sunt, de fapt, liderii politici din tara noastra? Sunt plagiatori, interlopi, aventurieri, manipulatori. Romania a devenit o haita condusa de hiene (...) FMI este un instrument de tortura pentru a pune tarile pe butuci. Fiecare tara care a luat bani de la FMI a fost pusa pe butuci", a spus Duta.

Protestul reprezentantilor Noua Dreapta s-a incheiat dupa aproximativ o ora, fara sa fie inregistrate incidente.