VIDEO Proiect de Metodologie: In clasa pregatitoare se pot inscrie copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august; cei care implinesc 7 ani pana la aceeasi data pot fi inscrisi direct in clasa I

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 16 martie 2013, 21:53 Actualitate | Esenţial


Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august, inclusiv, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare, se arata intr-un proiect de metodologie privind inscrierea la clasa pregatitoare si clasa I pe care Ministerul Educatiei il propune spre dezbatere publica citat de Agerpres. Potrivit proiectului, copiii care implinesc 7 ani pana la aceeasi data  pot fi inscrisi direct in clasa I, iar cei care implinesc 7 ani in perioada 1 septembrie - 31decembrie 2013, inclusiv, pot fi inscrisi in clasa I daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a arata ca sunt pregatiti.

Proiectul de metodologie prevede ca in clasa pregatitoare se pot inscrie:
 • Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv.
 • La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.
 • Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratele scolare, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.
In clasa I pot fi inscrisi:
 • Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013, inclusiv, pot fi inscrisi, la cerere, in clasa I, chiar daca nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare.
 • La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
 • Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratele scolare, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.
 • Aceste prevederi se aplica pentru anul scolar 2013-2014.
Proiectul de metodologie prevede ca parintele poate opta pentru:
 
 • inscrierea la scoala de circumscriptie - in aceasta situatie copilul este automat inscris;
 • pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie - in aceasta situatie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare.
  • Parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care a facut optiunea.


Inscrierile se vor face la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului iar cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului.

Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, accesand casuta de pe prima pagina a MEN intitulata Inscriere in invatamantul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 2 aprilie.

In cazul completarii online, parintele va trebui sa mearga la unitatea de invatamant la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Pentru a inscrie copilul, parintele trebuie sa completeze o cerere-tip de inscriere, sa aiba copii dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal, certificatul de nastere al copilului, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul).

Calendarul inscrierilor:

Inscrierile vor avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

Prima etapa: 02- 22 aprilie

De luni pana vineri, intre orele 08.00 - 20.00 / sambata, intre orele 08.00 - 13.00 / parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant

A doua etapa: 08 - 17 mai
Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

594 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Imbecilitate (Sâmbătă, 16 martie 2013, 22:08)

  Daniels22026 [utilizator]

  In clasa I-a puteau fi inscrisi copiii de 6 ani. Se stie asta de 100 de ani.

  Cit de imbecili sint cei care cred ca dintr-o data, copiii de 6 ani nu mai pot face fata clasei I-a? De unde scoateti regulile astea imbecile impotriva parintilor si a copiilor?

  N-am cuvinte sa-mi exprim revolta fata de imbecilizarea copiilor! Ce rau v-au facut copiii?!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by