Premierul Victor Ponta, care participa joi la summitul socialistilor europeni, la Bruxelles, a afirmat ca sustine ideea infiintarii unui mecanism european care sa monitorizeze respectarea statului de drept si a standardelor europene.

"Mi-am anuntat colegii prim-ministrii ca guvernul pe care il conduc sprijina ideea infiintarii unui mecanism european care sa monitorizeze respectarea statului de drept si a standardelor europene", a spus Victor Ponta.

Premierul a explicat ca "este in interesul Romaniei sa aiba un set de reguli si de standarde foarte clare" si doreste, "dupa criza politica de anul trecut", sa dovedeasca faptul ca guvernul de la Bucuresti "respecta toate standardele europene".

"Noi respectam si sprijinim orice mecanism clar si eficient de implementare a statului de drept si a regulilor europene", a subliniat acesta.

Germania, Finlanda, Danemarca si Olanda i-au cerut presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, crearea unui mecanism pentru salvgardarea valorilor fundamentale ale blocului daca o tara incalca principiile democratice.

Textul scrisorii poate fi citit aici.