Autoritatile romane au fost avertizate joi, pe Sistemul Rapid de Alerta, despre o posibila suspiciune de frauda prin inlocuirea de carne de vita cu carne de cal se pare in cazul a 200 kilograme de carne tocata, a anuntat presedintele interimar al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, citat de Agerpres.

"In cursul zilei de astazi (joi - n.r.) a aparut pe sistemul rapid de alerta o suspiciune de frauda, de substituire de specie carne de vita cu carne de cal. Am declansat ancheta, colegii nostri au sechestrat lotul incriminat. Este vorba de o cantitate de aproximativ 200 de kilograme de carne tocata. S-au recoltat probe din aceasta cantitate, se vor face analizele, sunt plecati in teritoriu colegii, la unitatea care a livrat si a procesat carnea initial si a dat catre piata carne tocata si dupa ce avem rezultatele analizelor de laborator si a anchetei va vom anunta", a spus Manastireanu.

Potrivit Mediafax, lotul de 200 de kiograme de carne a fost depistat intr-un magazin din Bucuresti.

Depistarea carnii de cal in anumite produse ce ar fi trebuit sa contina vita a generat anul acesta un scandal european de proportii, care nu a ocolit Romania, ca urmare a unor suspiciuni legate de provenienta materiei prime.