Politistii bucuresteni efectueaza 12 perchezitii in sectorul 5 si pun in executare doua mandate de aducere intr-un dosar de proxenetism si prostitutie de lux in care sunt implicati membri ai clanului Tobosarilor, au precizat pentru Agerpres surse din Politie. "Verificarile de specialitate ale politistilor bucuresteni au relevat faptul ca in perioada octombrie 2012 - martie 2013, mai multe femei ar fi intretinut raporturi sexuale cu diferiti barbati in schimbul unor sume de bani, in incinta unor stabilimente din municipiul Bucuresti, in acest mod castigandu-si principalele mijloace de existenta", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei remis miercuri.

Sumele de bani pe care femeile le obtineau erau intre 200 si 800 de euro, iar prostitutia era practicata in diverse hoteluri de lux din Capitala, dar si in apartamente inchiriate. Potrivit anchetatorilor, cei care apelau la serviciile prostituatelor erau cetateni straini precum evrei, italieni, germani, japonezi, dar si opt romani: "Politistii Capitalei au obtinut date conform carora sapte barbati si doua femei ar fi inlesnit practicarea prostitutiei prin racolarea de clienti cu care acestea intretineau raporturi sexuale contra cost si obtinerea de foloase materiale de pe urma practicarii prostitutiei", se arata in comunicat.

Afacerea era facuta in familie, doua dintre prostituate fiind chiar sora, respectiv concubina cu doi dintre barbatii implicati in reteaua de prostitutie.

La audieri au fost duse 17 persoane, noua proxeneti si opt prostituate, asupra carora urmeaza sa se dispuna masurile legale. Potrivit politistilor, prostituatele de lux erau promovate prin intermediul unui site unde sunt postate pozele femeilor.

Membrii clanul Tobosarilor au mai fost arestati in urma cu cinci ani pentru trafic de droguri, prostitutie si proxenetism.

Actiunea este coordonata de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, cu sprijinul mai multor echipe de interventie rapida.