Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Doru Badescu, apreciaza afirmatia ministrului Eugen Nicolaescu privind inlocuirea caselor judetene de asigurari de sanatate cu case regionale ca fiind o "declaratie si intentie politica asumata de domnia sa", scrie Agerpres.

"Nu are nici o analiza, nici un studiu de impact, iar decizia va fi politica, pe baza unui proiect asumat de guvern", a spus Doru Badescu. El a adaugat ca nu este "momentul prielnic" pentru aceasta decizie, intrucat se apropie data de 1 aprilie si incepe perioada de contractare, iar activitatea in casele judetene de asigurari de sanatate va fi focalizata asupra acestui subiect.

In legatura cu angajatii, Badescu a spus ca numarul maxim aprobat este de 3.281 posturi bugetate prin bugetul din 2012 iar la sfarsitul anului 2012 numarul angajatilor era de 3.020. CNAS si casele judetene au dreptul la 3% cheltuieli de administrare din fondul de asigurari de sanatate, a spus acesta.

"Aceasta regionalizare trebuia discutata dupa o analiza administrativ-financiara, dupa regionalizarea care ar avea loc la nivelul tarii, altfel, poate duce la nemultumiri si convulsii sociale ale asiguratilor", a sustinut presedintele CNAS.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca in perioada urmatoare cele 40 de Case judetene de Asigurari de Sanatate si Directiile de Sanatate Publica vor fi transformate in institutii regionale.