Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat marti, comentand anuntul facut in cursul diminetii, ca masura de desfiintarea a Caselor judetene de Asigurari de Sanatate si al Directiilor judetene de Sanatate Publica (DSP), pe care le considera "comuniste", a fost luata pentru pacienti, astfel incat la acestia sa ajunga mai multi bani si sistemul sa se eficientizeze.

El a precizat ca activitatile vor trece la consiliile judetene si la directiilor regionale care urmeaza sa fie infiintate.

De asemenea, Nicolaescu a declarat ca o cota de 5-6-7% o va reprezenta reducerea de posturi.

Declaratiile ministrului:

  • Eu astazi am vrut sa dau un semnal pentru paicenti, se sarbatoreste saptamana pacientilor si trebuie sa sa stie ca autoritatile cauta resurse suplimentare. Am incercat inauntrul sistemului. Stiu ca este o emotie cand auzi ca niste organizatii comuniste de 65 de ani se desfiinteaza.
  • Dupa ce va aparea proiectul de lege vom incerca sa facem toate corelatiile prin ordin de ministru.
  • O parte dintre activitati vor trece catre consiliile judetene si restul de catre directiile regionale pe care incercam sa le facem.
  • Dupa calculele pe care le-am facut o cota de 5-6-7% va reprezenta reducerea de posturi. Nu stiu de ce atata emotie si agitatie pentru ceva care creste eficienta. Cred ca pe pacienti ii ajtua daca le dai mai multi bani, nu se plateasca niste birocrati care sa ii incurce. Problema este - punem pacientul sau birocratul in centrul ssitemului. Programul de guvernare al usl asta prevede.