Vasile Cepoi, consilier de stat in cadrul Cancelariei primului-ministru, este de parere ca sistemul sanitar poate functiona fara directiile de sanatate publica judetene si casele judetene de asigurari de sanatate, "daca se pune ceva in loc".

Vasile CepoiFoto: Hotnews

Cepoi a apreciat marti ca "sistemul poate functiona fara aceste institutii, daca se pune ceva in loc". El nu a dorit sa comenteze mai mult in legatura cu anuntul facut de ministrul Eugen Nicolaescu privitor la desfiintarea directiilor de sanatate judetene si a caselor judetene de sanatate, sustinand doar ca este necesar "un proiect de impact", transmite Agerpres.

"Nu am detalii despre reorganizarea retelei de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica. Asteptam sa vedem care va fi propunerea concreta", a declarat Cepoi, cu prilejul participarii la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti.

In legatura cu numarul angajatilor din institutiile mentionate, consilierul de stat a aratat ca in casele judetene de asigurari, inclusiv la CNAS, lucreaza aproximativ 3.300 de persoane iar in directiile de sanatate judetene, circa 5.000.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti ca in perioada urmatoare vor fi desfiintate directiile de sanatate publica judetene si casele judetene de asigurari de sanatate.