Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis ca presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului marti, la ora 15:00, a anuntat luni presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Intrebat de ce nu va participa la discursul presedintelui, Antonescu a raspuns: "Sedinta va avea loc pentru ca, din punct de vedere legal, domnia sa este presedinte si, conform prevederilor constitutionale, are dreptul sa se adreseze Parlamentului. Vom organiza astfel sedinta si se va adresa Parlamentului. Pe fond, pentru mine si probabil pentru multi altii din parlamentari, dl Traian Basescu nu mai are niciun fel de legitimitate ca presedinte si ca atare nu sunt interesat sa ii ascult mesajul in aceasta calitate."

UPDATE Senatorii liberali nu vor participa marti la discursul presedintelui Traian Basescu, a precizat Puiu Hasotti, presedintele grupului PNL din Camera Superioara.

"Nu s-a discutat, nu s-a invocat niciun argument, a fost un consens, absolut toata lumea, in nume personal, a spus ca nu doreste sa fie prezent" la acest discurs, a precizat Hasotti.

Acesta a sustinut ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu le-a transmis niciun mesaj "in acest sens".

Intrebat de un ziarist cum comenteaza declaratia facuta cu putin timp in urma de presedintele Camerei, Valeriu Zgonea (PSD), care afirmase ca daca presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu va lua parte la sedinta, atunci "cineva trebuie sa si munceasca", Puiu Hasotti a raspuns: "E un gest politic, si gestul politic e tot o munca".

UPDATE 2 Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a anuntat ca deputatii social-liberali vor participa la sedinta de plen reunit de marti. "Ne vom conforma programului Biroului Permanent", a declarat Neacsu. Acesta a precizat ca "spre deosebire de colegii nostri liberali, nu s-a ridicat o astfel de problema."