Ambasada SUA la Bucuresti a publicat pe contul sau de Facebook o fotografie transmisa de Casa Alba, care il arata pe presedintele Barack Obama facandu-i o vizita la spital militarului roman Florinel Enache, ranit anul trecut in Afganistan.

Barack Obama in vizita la plutornierul roman Florinel EnacheFoto: Ambasada SUA la Bucuresti/ Facebook

"Casa Alba ne-a pus la dispozitie o fotografie cu militarul roman Florinel Enache si Presedintele Obama. Ce i-ati transmite lui Florinel?" scrie Ambasada SUA in postarea sa de vineri.

Potrivit Ambasadei, Enache este internat la Centrul Militar Walter Reed, iar aceasta este cea de-a doua vizita pe care liderul de la Casa Alba o face militarului roman, dupa ranirea sa.

Este vorba despre o fotografie realizata de fotograful oficial al presedintelui, Pete Souza.

Florinel Enache a fost ranit grav pe 4 mai in Afganistan, dupa explozia unui dispozitiv artizanal, in provincia Zabul, potrivit Ministerului Apararii Nationale.

''Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, aflat in misiune in provincia Zabul, Afganistan, a fost grav ranit. Subofiterul, care executa o misiune de cercetare terestra si securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, a suferit rani grave in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat," preciza atunci MApN intr-un comunicat.