Cei doi militari care au murit in accidentul aviatic care a avut loc joi, in judetul Bacau, sunt maistrul militar clasa a treia Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache, potrivit unui comunicat al MApN citat de Agerpres. Laurentiu Chiru avea 33 de ani, era necasatorit si indeplinea functia de mecanic de bord, in timp ce Vasile Manolache avea 37 de ani, era casatorit, are un copil si indeplinea functia de sanitar militar.

Potrivit aceleiasi surse, militarii raniti in urma prabusirii elicopterului IAR-330 Puma Socat apartinand Flotilei 95 Aeriene sunt locotenentul comandor Petru Pricop - pilot, cpt. Catalin Balmus - pilot si caporalul clasa a treia- a Doru Nanescu - paramedic. Cei trei militari au fost transportati joi seara, cu o aeronava Spartan, la spitalele Floreasca si Militar.

Mai multe ceremonii se vor desfasura, vineri, in toate unitatile militare din tara, precum si in bazele din teatrele de operatii unde sunt dislocati militarii romani, in memoria celor care au murit in accidentul aviatic produs la Bacau.

Conducerea MApN isi exprima profundul regret pentru evenimentul produs in apropierea localitatii Beresti-Bistrita, din judetul Bacau, unde doua persoane au murit si alte trei au fost grav ranite dupa ce un elicopter militar de tip IAR-330 Puma Socat apartinand Flotilei 95 Aeriene s-a prabusit in timpul executarii unui zbor de antrenament.

Conducerea Ministerului Apararii precizeaza si ca este alaturi de familiile militarilor cazuti la datorie, fiind preocupata de starea ranitilor care au fost transportati cu o aeronava Spartan la un spital din Capitala.

Ministrul Mircea Dusa a dispus constituirea unei comisii de cercetare care sa evalueze cauzele producerii evenimentului si a fost sesizat Parchetul Militar.

Din ordinul sefului Statului Major General, conform procedurii, au fost retinute la sol toate aeronavele de acest tip, pana la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat masuri pentru securizarea zonei de impact, precizeaza MApN.

La locul incidentului s-au deplasat ministrul Apararii, Mircea Dusa, dar si seful SMG, Stefan Danila.