Premiul Grupului pentru Dialog Social pentru 2012 i-a fost decernat publicistului Dan Tapalaga intr-o ceremonie programata joi, incepand cu ora 18:00, la sediul GDS. Pe 12 februarie, GDS i-a acordat jurnalistului HotNews.ro Dan Tapalaga Premiul Grupului pentru Dialog Social pe anul 2012 "pentru modul exemplar, onest si curajos in care promoveaza valorile societatii democratice, pentru devotamentul si ardoarea cu care slujeste principiile statului de drept si ale luptei impotriva coruptiei de toate felurile din societatea romaneasca", anunta atunci site-ul Revistei 22.

"Suntem obisnuiti sa judecam si politicienii, si presa, si medicii si alte categorii si asa mai departe ca si cand ar face abstractie de populatie. Daca ne uitam la consumatorul de presa... In general publicul consumator de presa din Romania arata asa cum arata si breasla asta, adica prost. Vlad Petreanu, coleg jurnalist, a postat pe blog ieri o suma de observatii extrem de interesante care sunau cam asa: un plagiator conduce Guvernul, nu ministru refuzat de prostituate e in Guvern. Tot ce e prost acolo e prezentat ca fiind ok la televiziunile astea care fac ratinguri foarte mari. O cauza e si calitatea proasta a publicului - Daca am avea un public mai educat, daca ar sanctiona cu telecomanda toate ororile astea, poate ca si presa din Romania ar arata altfel", a spus joi Dan Tapalaga, la sediul GDS.

"Intr-o perioada in care manifestarile de manipulare, dezinformare si tabloidizare sunt tot mai frecvente in mass-media, intr-un ceas al complicitatilor si abdicarilor, jurnalistul Dan Tapalaga dovedeste ca societatea civila din Romania poate crea anticorpii care se opun rinocerizarii", a aratat GDS in motivarea decernarii premiului.

HotNews.ro va prezinta mai jos cateve texte publicate in timpul crizei politice din vara anului 2012: