Presedintele Traian Basescu a inaintat presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o solicitare de a se adresa Legislativului, marti, 12 martie, pe probleme de politica europeana.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a confirmat, pentru Agerpres, faptul ca seful statului a inaintat presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in temeiul articolelor 88 si 65 din Constitutie, o solicitare de a se adresa Parlamentului, pe probleme actuale de politica europeana.

Birourile Permanente ale Parlamentului vor discuta luni sau marti dimineata posibilitatea convocarii unei sedinte comune a celor doua Camere.

Solicitarea lui Traian Basescu de a se adresa Parlamentului a ajuns joi la cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit unor membri ai conducerii Camerei, Birourile Permanente se vor intalni luni sau marti dimineata pentru a convoca o sedinta comuna a celor doua Camere pentru ziua de marti, in care presedintele Basescu sa se poata adresa parlamentarilor.