Premierul Victor Ponta le-a spus ministrilor prezenti miercuri la sedinta saptamanala a Guvernului ca ministrul de Interne, Radu Stroe, a plecat la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), dar la maximum 10 minute de la aceasta afirmatie ministrul a intrat in sala si s-a asezat pe locul sau, relateaza Mediafax.

Victor Ponta si Radu StroeFoto: Agerpres

La inceputul sedintei de guvern, premierul a prezentat o expunere referitoare la problemele curente, abordand inclusiv problema aderarii la spatiul Schengen, moment in care a anuntat ca ministrul de Interne a plecat la Bruxelles.

"Dupa cum stiti, domnul ministru Stroe acum a plecat catre intalnirea JAI", a spus premierul, inainte sa abordeze subiectul Schengen.

In maximum zece minute de la aceasta afirmatie, dupa ce Ponta trecuse la alte subiecte aflate in atentia Guvernului, in sala de sedinta si-a facut aparitia Radu Stroe. Ministrul s-a indreptat catre locul sau de la masa Executivului si s-a asezat pe scaun, in tacere.

Premierul nu a revenit asupra afirmatiei anterioare si nici nu a facut vreo referire la prezenta ministrului Stroe, cel pe care anterior il anuntase ca fiind plecat spre Bruxelles.

UPDATE: Departamentul de Comunicare al Ministerului de Interne a confirmat ulterior, in cursul serii, pentru HotNews.ro, ca Romania va fi reprezentata la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne de la Bruxelles de ministrul Radu Stroe.

Din delegatia M.A.I. fac parte secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul si Guvernul, Bogdan Tohaneanu si seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, chestor sef de politie Marian Tutilescu.