Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat miercuri ca aeronava prezidentiala este un Airbus 310 amenajat VIP, dupa ce presedintele Traian Basescu declarase ca avionul sau este unul inchiriat in regim charter.

"Este vorba de un Airbus 310, amenajat VIP pentru astfel de transporturi. Daca domnul presedinte a spus ca e altceva, eu va invit sa analizati, sa va documentati si veti vedea cine minte", a declarat Fenechiu la Palatul Parlamentului, intrebat daca exista o aeronava prezidentiala, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a sustinut ca este vorba de un avion tip charter, potrivit Agerpres.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu se opune niciunei actiuni privind aeronava de la Tarom cu care calatoreste.

"Va asigur ca nu ma opun niciunei actiuni, pentru ca aia nu este aeronava prezidentiala. Aeronava prezidentiala nu mai exista din 2010. (...) Ce folosesc eu de la Tarom este un avion pe care-l inchiriem charter. Nu este o aeronava la dispozitia presedintelui Romaniei", a afirmat Basescu, la Palatul Cotroceni, cu privire la declaratiile formulate anterior de ministrul Transporturilor privind posibila scoatere la vanzare a avionului cu care calatoreste seful statului.